Waterfront

Het kloppende hart van Feyenoord City.

Het gebied Waterfront is bijna letterlijk het kloppende hart van Feyenoord City. In dit dichtbebouwde multifunctionele gebied, dat zich bevindt tussen het nieuwe stadion en De Veranda, is dankzij de spectaculaire woontorens, winkels, horecagelegenheden en unieke ligging aan het water namelijk altijd iets te doen. Het maakt het Waterfront tot een fijne hoogstedelijke leefomgeving, maar ook tot een bestemming voor de overige inwoners van Rotterdam en bezoekers uit de rest van het land.

Reuring en rust

De term urban living krijgt in dit gedeelte van Feyenoord City een totaal nieuwe dimensie. Wie komt wonen in een van de appartementencomplexen heeft spectaculair uitzicht op het nieuwe stadion, de Nieuwe Maas en de skyline van de stad. Sterker nog; je vormt een splinternieuw onderdeel van die skyline! Het gebied kent twee gezichten: je vindt er de gezellige reuring van sportvoorzieningen, winkels, kantoren en horeca, waar je door de afwezigheid van gemotoriseerd verkeer overigens rustig tussendoor kunt lopen. Aan de waterkant vind je juist rust en ontspanning; hier zijn groene buitenruimtes, zoals het Getijdenpark, en kun je rustig genieten van een fraai uitzicht over de rivier.

© OMA en LOLA

Verbindende factor

Het Waterfront bevindt zich enerzijds tussen het verhoogde concourse rondom het nieuwe stadion en de Nieuwe Maas en sluit anderzijds aan op De Veranda en De Strip, waarover op wedstrijd- en evenementdagen de meerderheid van de bezoekers naar het nieuwe stadion komt. Daarmee is het Waterfront een verbindende factor en met recht het kloppend hart van Feyenoord City.

  • Waterfront biedt een spectaculaire woonervaring voor wie comfortabel wil wonen in een levendige omgeving
  • Minimaal 380 appartementen komen in dit deel van Feyenoord City
  • Waterfront staat voor expressief, hoogstedelijk, spectaculair, maar ook voor een ontspannen en fijne leefomgeving
  • 10 meter is het hoogteverschil dat Waterfront overbrugt tussen de rivieroever en het concourse van het nieuwe stadion

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?