Wat betekent Feyenoord City voor u?

De ontwikkeling van Feyenoord City raakt veel verschillende stakeholders. Hieronder geven we aan wat de gebiedsontwikkeling betekent voor supporters, bewoners en bedrijven. Meedenken en meepraten? U bent van harte uitgenodigd. Kijk op de pagina ‘Participatie’ voor meer informatie.

SUPPORTERS

Een nieuw, modern en iconisch stadion met meer capaciteit (63.000 plaatsen) maakt toekomstige groei voor Feyenoord mogelijk. In bezoekersaantallen, in begroting en daardoor in sportieve successen. Met het nieuwe stadion krijgt Feyenoord een bijdrage aan de begroting van € 25 miljoen. Het doel van de club is om jaarlijks mee te doen om het kampioenschap.

Door de moderne voorzieningen voldoet het nieuwe stadion aan alle eisen van de KNVB, UEFA en FIFA en organisatoren van concerten en andere evenementen. Dankzij de nieuwe infrastructuur wordt ook de bereikbaarheid fors verbeterd, bijvoorbeeld per openbaar vervoer (ook over water) en voor fietsers en voetgangers.

Het Definitief Ontwerp van het nieuwe stadion werd in september 2019 opgeleverd. Wil je als supporter meer weten over bijvoorbeeld de prijzen van seizoenkaarten, de plekken in het stadion en/of de beoogde sfeer? Op de pagina ‘Hoe zit het nou?’ geven we uitgebreid antwoord op deze en vele andere vragen.

BEWONERS

Feyenoord City geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan het totale gebied. Naast het nieuwe stadion komen er woningen (maximaal 3.700), winkels, horecagelegenheden, scholen, zorgvoorzieningen en veel publieke buitenruimtes zoals parken en sportvelden. Binnen Feyenoord City gaan wonen, werken, sporten en recreëren straks op natuurlijke wijze hand in hand, waardoor er een bijzonder aantrekkelijk, veelzijdig en levendig gebied ontstaat dat 365 dagen per jaar voor iedereen toegankelijk is.

De ontwikkelperiode van het gehele gebied is circa vijftien jaar. Tijdens de werkzaamheden is ongemak voor bewoners niet te voorkomen. Feyenoord City communiceert daar tijdig over en betrekt bewoners nauw bij overleg en het gezamenlijk ontwikkelen van gepaste maatregelen. Meepraten en meedenken? Klik hier om naar de pagina ‘Participatie’ te gaan.

BEDRIJVEN

Met de ontwikkeling van Feyenoord City ontstaan er in het gebied volop kansen voor ondernemers. Er is voor hen binnen de gebiedsontwikkeling veel ruimte voor commerciële activiteiten, met name op het gebied van sport, retail, horeca en recreatie.

Een aantal bedrijven op de Veranda West moet verplaatsen. Daar is het nieuwe stadion gepland. De stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die onder meer verantwoordelijk is voor de grondexploitatie van Feyenoord City, is daarover in gesprek met de gevestigde ondernemers. De eerste panden en gronden zijn al aangekocht. Over alle stappen en de gevolgen voor bedrijven wordt open gecommuniceerd.

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?