Stadskant

Adembenemende entree naar het nieuwe stadion.

Wie straks vanuit het stadscentrum via de Laan op Zuid naar het zuiden rijdt, heeft het gevoel dat hij via een oprijlaan Feyenoord City binnenrijdt. Aan beide zijden van het Varkenoordseviaduct verrijst stijlvolle hoogbouw, de zogenaamde ‘urban bridge’, die verder doorloopt langs het nieuwe stadion richting De Veranda en zo de verbinding vormt tussen nieuwe en bestaande bouw.

Belangrijke toegangspoort

De oostzijde van de Stadskant, ter hoogte van de Rosestraat, vormt dankzij de hoogbouw en het in de verte opdoemende nieuwe stadion niet alleen een toevoeging voor de skyline van Rotterdam, maar is ook de visuele kennismaking met Feyenoord City. Daarnaast is dit gedeelte een van de belangrijkste toegangspoorten tot het nieuwe stadion en de rest van Feyenoord City. Hier stappen bezoekers straks uit de tram of parkeren ze hun fiets in de fietsenstalling, om vervolgens via de brede opgang van de urban bridge richting de omloop van het stadion te lopen.

© OMA en LOLA

Verbinding met de wijken

Via daktuinen en beplantingen vindt de oostzijde de verbinding met de westzijde van het gebied Stadskant, dat zich bevindt rond de Colosseumweg. Daar wordt dankzij een groot ‘opgetild’ plein met appartementencomplexen, sportfaciliteiten en commerciële- en gemeenschapsruimtes de verbinding gemaakt met de aangrenzende gebieden Parkstad, Hillesluis en Beijerlandselaan. Het is daarmee een belangrijke buitenruimte die aanzet tot sporten en bewegen en die 365 dagen per jaar door zowel bewoners als bezoekers voor talloze doeleinden kan worden gebruikt.

  • 700 appartementen komen in dit deel van Feyenoord City
  • De urban bridge wordt voor langzaam verkeer de entree vanuit het stadscentrum
  • 80.000 M2 beslaat Stadskant (exclusief parkeren)
  • Stadskant wordt een van de belangrijkste toegangspoorten tot Feyenoord City

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?