Mallegatpark

Waar sport, vrije tijd en ecologie samenkomen.

Het Mallegatpark is een uniek park aan de waterkant, waar sport, vrijetijdsbesteding, ecologie en cultuur samenkomen. Het is tevens de plek waar Feyenoord City en de wijk Feijenoord met elkaar verbonden worden.

Meer groen, meer water

Het Mallegatpark blijft de voornaamste groene openbare ruimte van het zuidelijk deel van de wijk Feijenoord. Het rivieroeverpark krijgt in dat opzicht zelfs een veel prominentere rol, omdat het flink wordt vergroot en straks helemaal doorloopt tot aan het nieuwe stadion. De Korte Stadionweg, die parallel loopt aan het Mallegatpark, verliest zijn doorgaande verkeersfunctie voor autoverkeer, wat een positief effect heeft op de beleving van en de rust in het Mallegatpark. Ook in een betere relatie met het water wordt flink geïnvesteerd. De verbinding met het ecologische hoogstandje het Getijdenpark en de mogelijkheid tot zwemgelegenheid geven het Mallegatpark een extra dimensie.

© OMA en LOLA

Multifunctioneel sportplein

Een grote verandering voor het Mallegatpark is de toevoeging van 145 woningen, maar de voornaamste blikvanger is het nieuwe multifunctionele sportplein. Op gewone dagen kan dit door iedereen individueel of samen gebruikt worden voor sport, bewegen, recreëren en culturele evenementen; meer nog dan nu al het geval is. Tijdens wedstrijddagen of bij evenementen worden het sportplein en de Korte Stadionweg deels gebruikt voor het parkeren van bussen en als toegang voor afzetten en ophalen van bezoekers met bussen, pendeldiensten en taxi’s. Bezoekers die met de trein komen, kunnen vanaf station Rotterdam-Zuid door Mallegatpark naar het nieuwe stadion en de rest van Feyenoord City lopen; fietsers kunnen hun fiets parkeren onder het stadion aan de rivierkant of langs de rivier hun route vervolgen.

Park voor alle Rotterdammers

De conclusie: het Mallegatpark behoudt, naast zijn iconische gaskoepels, zijn functie als park voor de wijk Feijenoord, maar wordt door de voorgestelde ingrepen en door de verbeterde bereikbaarheid ook interessanter voor gebruik door bewoners van omliggende wijk. En door de geschiktheid voor evenementen en de actieve programmering, zelfs voor alle Rotterdammers!

  • De historische gaskoepels in het Mallegatpark krijgen mogelijk een publieke functie
  • 145 woningen komen er in het Mallegatpark, met uitzicht over de rivier en het park
  • Ligweides in het Mallegatpark kunnen worden gebruikt om te relaxen of picknicken
  • 40 touringcars kunnen bij wedstrijden en evenementen hier geparkeerd worden

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?