Financieel

Investeringen en rolverdeling

De investering in het Nieuwe Stadion, inclusief loopbruggen, stadsboulevard, parkeergarage en inrichting, bedraagt € 365,7 miljoen. De herontwikkeling van De Kuip kost bijna 64,6 miljoen euro

Stadion Feijenoord regelt de ontwikkeling en financiering van het Nieuwe Stadion als onderdeel van Feyenoord City zelf. Er worden gesprekken met potentiële financiers en investeerders gevoerd. De reacties zijn positief. Goldman Sachs heeft een highly confident letter afgegeven. Er lijkt voldoende interesse uit de markt.

Financiële bijdragen gemeente
De gemeente Rotterdam koopt  voor maximaal € 40 miljoen aandelen in het Nieuwe Stadion. De gemeenteraad heeft dit op 11 mei 2017 besloten. Onderdeel van het plan is ook dat de gemeente de grond onder het stadion koopt en die tegen betaling van erfpacht beschikbaar stelt. Dit vergt een investering van maximaal € 60 miljoen.

Daarnaast is gevraagd de al eerder voorgenomen verbeteringen in de infrastructuur (zoals wegen, bruggen, fietspaden) ook daadwerkelijk uit te voeren. Hiermee is een bedrag gemoeid van € 35 miljoen.

De gemeenteraad van Rotterdam heeft op 11 mei 2017 ingestemd met de plannen voor Feyenoord City.

Lees meer over de rol van de gemeente in Feyenoord City op https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/feyenoord-city/

 

De andere delen van het Masterplan worden aanbesteed. De ontwikkeling en financiering wordt door externe marktpartijen ter hand genomen.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?