Ambities

Wat wil Feyenoord City, binnen de eisen en wensen van club en gemeente, betekenen? Wij hebben de volgende ‘ontwikkel’ ambities:

  • Nieuw icoon aan de Nieuwe Maas. Feyenoord City en het Nieuwe Stadion aan de rivier activeren een flink deel van de zuidoever. We creëren een nieuw architectonisch icoon voor Rotterdam.
  • Nieuwe bestemming voor De Kuip. Feyenoord staat voor de grootste sportsuccessen die Rotterdam heeft gekend. De Kuip is er het symbool van. Daarom, maar ook vanuit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt, blijft De Kuip in haar herkenbare vorm behouden, maar met nieuwe functies.
  • Een nieuwe duurzame impuls voor Rotterdam-Zuid. Dit stadsdeel gaat volop mee in de ontwikkeling van Rotterdam. Feyenoord City zorgt voor een sociaal-economische impuls.
  • Nieuw ontwikkelpotentieel. Aanvullend zijn er naast Feyenoord City nieuwe ontwikkelmogelijkheden voor gebieden in de directe nabijheid, zoals woningbouw op Varkenoord.  
  • Transformatie van de publieke ruimtenaar een aantrekkelijk verblijfsgebied. Het gebied krijgt een open karakter dat veel ruimte aan sport-, maatschappelijke en vrijetijdsactiviteiten biedt. Het daagt bewoners en bezoekers uit om (samen) te bewegen en te sporten.
  • Verbindenvan de omliggende wijken door een duurzame en grootschalige stedelijke ontwikkeling met het nieuwe stadion voor Feyenoord als aanjager. Feyenoord City zet de ontwikkeling Kop van Zuid langs Laan op Zuid en Stadionweg door, waarbij nieuwe verbindingen ontstaan naar het waterfront aan de Nieuwe Maas.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?