De Kuip en het Kuip Park
Gebiedsontwikkeling

Nieuw Stadion

Combined Shape Created with Sketch.
Stadsboulevard (Urban Bridge)

Met een nieuw stadion kan Feyenoord op meerdere vlakken een sprong voorwaarts maken: sportief, financieel/commercieel en organisatorisch. Het stadion komt op een markante plek, aan de Nieuwe Maas, en krijgt 63.000 plaatsen. Het voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen en regels van de KNVB en de UEFA.

Na tachtig jaar trouwe dienst is De Kuip toe aan vervanging. Met het nieuwe stadionontwerp heeft het Rotterdamse architectenbureau OMA op ons verzoek rekening gehouden met behoud van een aantal kenmerkende elementen: zo zitten supporters ook straks weer dicht op het veld; is vanaf elke tribuneplek het zicht op het veld goed; lopen de tribunes  in de hoeken door; heeft de lange zijde een ovale vorm; en komt er ook weer een spelerstunnel.

Feyenoord ontwikkelt en financiert zelf het Nieuwe Stadion. Dat is straks goed bereikbaar met spoor, bus, tram, auto, fiets, te voet én over water. De faciliteiten en het comfort voor toeschouwers en andere bezoekers voldoen aan de hoogste eisen. Het stadion is toegerust voor andere evenementen, zoals popconcerten en festivals. Op niet-wedstrijddagen worden de hospitalityruimtes gebruikt voor horeca, feesten en congressen. 

De start van de bouw staat gepland voor 2019. Afhankelijk van onder meer de bouwmethodiek kan Feyenoord drie tot vier jaar later zijn eerste wedstrijd in het stadion spelen.

 

De finale om de KNVB-beker blijft in Rotterdam

63.000

plaatsen voor bezoekers

Het stadion wordt, dankzij een beweegbaar scherm, wind- en waterdicht

253,5

miljoen euro kost de bouw van het Nieuwe Stadion