De Kuip en het Park
Gebiedsontwikkeling

Nieuw Stadion

Combined Shape Created with Sketch.
Stadsboulevard ('Urban Bridge')

Sprong voorwaarts voor Feyenoord

Met een nieuw Feyenoord-stadion kan de club een grote sprong voorwaarts maken: sportief, financieel/commercieel en organisatorisch. De inkomsten gaan substantieel omhoog door extra kaartverkoop, hogere opbrengsten uit hospitality (horeca en speciale arrangementen), een hogere sponsorwaarde en meer niet-voetbal evenementen. De club krijgt vanaf het eerste moment na opening een vaste bijdrage van € 25 miljoen, die jaarlijks geïndexeerd wordt met 1,5%.

Het stadion met 63.000 plaatsen komt ook nog eens op een markante plek: aan de Nieuwe Maas.  
Het Nieuwe Stadion voldoet aan de actuele eisen van promotors, evenementorganisatoren, KNVB en UEFA. Zo komt Rotterdam ook weer in aanmerking voor grote muziekevenementen en internationale wedstrijden/finales.

Sfeer van De Kuip behouden
Het Rotterdamse architectenbureau OMA ontwerpt het Nieuwe Stadion. In het ontwerp houdt het rekening met behoud van kenmerkende sfeerbepalende elementen van De Kuip. Zo zitten toeschouwers op de eerste en tweede ring ook in het nieuwe stadion dicht op het veld, is het zicht vanaf elke tribuneplek beter dan enig ander stadion, lopen de tribunes in de hoeken door, heeft de lange zijde een ovale vorm en komt er een spelerstunnel.

Goed bereikbaar, uitstekende faciliteiten
Het Nieuwe Stadion is goed bereikbaar per spoor, bus, tram, auto, fiets, te voet én over water. De faciliteiten en het comfort voor toeschouwers en andere bezoekers voldoen aan de hoogste eisen. Ook is het stadion geschikt voor andere evenementen, zoals popconcerten en festivals. Op alle dagen dat er geen wedstrijden zijn, worden de ruimten voor horeca en speciale arrangementen gebruikt voor feesten, symposia en congressen en dergelijke. 

Geplande bouwperiode: 2019-2024
Feyenoord ontwikkelt en financiert zelf het Nieuwe Stadion. De start van de bouw staat gepland voor april 2021 (klik hier voor meer informatie). Feyenoord kan er in 2024 zijn eerste wedstrijd spelen of kan een eerste popconcert plaatsvinden.

Internationale voetbalfinales en grote evenementen

63.000

plaatsen voor bezoekers

Het stadion wordt, dankzij een beweegbaar scherm, wind- en waterdicht

253,5

miljoen euro kost de bouw van het Nieuwe Stadion