De Strip
Gebiedsontwikkeling

De Kuip en het Kuip Park

Combined Shape Created with Sketch.
Nieuw Stadion

Tweede leven voor De Kuip

De Kuip blijft na tachtig jaar trouwe dienst behouden. Het gemeentelijke monument krijgt na herontwikkeling een rendabel tweede leven binnen Feyenoord City.

Door de belangrijkste kwaliteiten van het stadion intact te laten en nieuwe (vrijetijds)functies toe te voegen, blijft De Kuip een levendige plek met een grote maatschappelijke rol voor alle Rotterdammers.

Indoor en outdoor atletiekbaan
In De Kuip kan de gemeente Rotterdam een lang gekoesterde wens realiseren: de bouw van een indooratletiekbaan. Een deel van de tribune op de eerste ring blijft daarvoor behouden. Rond het huidige veld is ook ruimte voor een buitenbaan. De Feyenoord-historie blijft aanwezig, onder meer door het Feyenoord Museum. Verder zijn er een gezondheidscentrum, een sporthotel en een ambachtelijke bierbrouwerij gepland.

Kuip Park: wonen in het groen
Het Kuip Park komt tussen De Kuip en de Stadionweg: een groene publieke ruimte gecombineerd met woningen. In het Kuip Park is ruimte voor recreëren en vrij sporten. De aanleg van Kuip Park is een van de laatste fases van Feyenoord City en begint pas nadat de herontwikkeling van De Kuip is afgerond. Afhankelijk van vraag en behoefte wordt dan pas besloten welk type woningen er gebouwd worden.

Het parkeerterrein voor De Kuip verandert in een groene omgeving: het Kuip Park

156

appartementen onder de tweede ring van De Kuip

 

De historische entree aan de Olympiaweg en de originele glas-in-lood-gevel worden gerestaureerd

737

woningen komen in het Kuip Park