Feyenoord City combineert wonen, werken, sporten en recreëren. De aanleiding voor het plan is de wens en noodzaak van een state of the art stadion dat plaats biedt aan meer bezoekers en verdere toekomstige groei ook mogelijk maakt. Het Stadion is echter slechts één van de onderdelen van het Masterplan. In totaal omvat Feyenoord City 325.000 m2.

Het grootste deel daarvan bestaat uit woningen: 180.000 m2. Verder zijn er winkels, hotels, sportaccommodaties en publieke functies voorzien. Een ander belangrijk onderdeel is de herontwikkeling van De Kuip. Daarnaast wordt de bereikbaarheid van het gebied verbeterd.

Feyenoord City bestaat uit vier deelgebieden:

Feyenoord ontwikkelt en financiert zelf het deelgebied Nieuw Stadion.

Informatie voor:

Supporters

De aanleiding voor Feyenoord City is de noodzaak van een state of the art stadion dat meer plaats biedt aan bezoekers en toekomstige groei mogelijk maakt. Gekozen is voor een modern, iconisch stadion aan de Nieuwe Maas. Met meer plaatsen (63.000) en betere voorzieningen. Het stadion voldoet aan alle eisen van de KNVB en de UEFA, zodat het ook in aanmerking komt voor finales en andere internationale wedstrijden.

Het comfort voor toeschouwers is hoog, het zicht vanaf de tribunes op het veld nóg beter dan in De Kuip. Het publiek zit straks bijvoorbeeld dichter op het veld.

In een nieuw stadion kan Feyenoord de begroting verhogen; tenminste naar het niveau van de belangrijkste concurrenten. Doel is steevast mee te doen om het kampioenschap.

De plannen van Feyenoord City voorzien ook in nieuwe infrastructuur, waardoor de bereikbaarheid van het gebied fors verbetert. Bijvoorbeeld per openbaar vervoer (ook over water) en voor fietsers en voetgangers.

Bewoners

Feyenoord City is méér dan een nieuw stadion. Het hele gebied ondergaat een kwaliteitsverbetering. Met als centraal thema sport & vrije tijd komen er nieuwe voorzieningen. Winkels, horeca en recreatiemogelijkheden direct om de hoek. Maar ook een jachthaven, een spa-/wellnesscenter, een sportschool en een park.

Investeringen in de infrastructuur en parkeergarages zorgen voor een betere bereikbaarheid en minder overlast tijdens wedstrijden en evenementen.

De ontwikkelperiode van het gehele gebied duurt circa vijftien jaar. Tijdens de werkzaamheden is ongemak voor bewoners niet te voorkomen. Feyenoord City zal daarover tijdig communiceren en bewoners nauw betrekken bij overleg en maatregelen.

Bedrijven

Met Feyenoord City ontstaan er in het gebied volop kansen voor ondernemers om mee te liften op het concept van sport & vrije tijd. Er is veel ruimte voor commerciële activiteiten op het gebied van retail, horeca en recreatie.

Een aantal bedrijven op Veranda West zal moeten verplaatsen. Daar is immers het nieuwe stadion gepland. Feyenoord City en de gemeente Rotterdam zijn daarover in gesprek met de gevestigde ondernemers en zullen constructief meewerken aan een oplossing. Over alle stappen en de gevolgen voor bedrijven wordt open gecommuniceerd.