Een belangrijke impuls

Om blijvend mee te kunnen doen in de top van het Nederlandse voetbal heeft Feyenoord een nieuw stadion nodig. Een stadion dat plaats biedt aan meer bezoekers en optimaal voldoet aan huidige en toekomstige eisen.

Om dit nieuwe stadion te kunnen realiseren, en tegelijk het omliggende gebied een belangrijke impuls te geven, hebben het Stadion Feijenoord, de gemeente Rotterdam en de BVO Feyenoord de handen ineen geslagen.

Groen licht voor ambitie

Feyenoord City combineert wonen, werken, sporten en recreëren. Het ambitieuze plan omvat 325.000 m², waarvan 180.000 m² voor woningen. Verder zijn er sportaccommodaties, winkels, hotels, horeca en publieke functies voorzien. Belangrijk onderdeel is de herontwikkeling van De Kuip met aantrekkelijke nieuwe functies. De gemeenteraad gaf in mei 2017 groen licht voor deze ingrijpende  gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid.

Zie https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/feyenoord-city/

Feyenoord City bestaat uit vier deelgebieden:

Informatie voor:

Supporters

Een nieuw, modern en iconisch stadion met meer capaciteit (63.000 plaatsen) maakt toekomstige groei voor Feyenoord mogelijk. In bezoekersaantallen, in begroting en daardoor in sportieve successen. Door betere voorzieningen voldoet het Nieuwe Stadion aan alle eisen van de KNVB, FIFA,  UEFA en organisatoren van concerten en andere evenementen.

Met het Nieuwe Stadion krijgt Feyenoord een bijdrage aan de begroting van € 25 miljoen. Doel is om altijd mee te doen om het kampioenschap. Met nieuwe infrastructuur verbetert de bereikbaarheid fors, bijvoorbeeld per openbaar vervoer (ook over water) en voor fietsers en voetgangers.

Bewoners

Het hele gebied ondergaat een kwaliteitsverbetering. Met als centraal thema Sport & Vrije Tijd komen er direct om de hoek tal van nieuwe voorzieningen als winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. Maar ook een jachthaven, een spa-/wellnesscenter, een sportschool en een park.

Investeringen in de infrastructuur en parkeergarages zorgen voor een betere bereikbaarheid en minder overlast tijdens wedstrijden en evenementen.

De ontwikkelperiode van het gehele gebied is circa vijftien jaar. Tijdens de werkzaamheden is ongemak voor bewoners niet te voorkomen. Feyenoord City communiceert daar tijdig over en betrekt bewoners nauw bij overleg en maatregelen (Klik hier voor de participatie pagina)

Bedrijven

Met Feyenoord City ontstaan er in het gebied volop kansen voor ondernemers in relatie tot het concept Sport & Vrije Tijd. Er is veel ruimte voor commerciële activiteiten op het gebied van retail, horeca en recreatie.

Een aantal bedrijven op Veranda West moeten verplaatsen. Daar is het Nieuwe Stadion gepland. Het projectbureau van Feyenoord City en de gemeente Rotterdam zijn daarover in gesprek met de gevestigde ondernemers en werken constructief mee aan oplossingen. De eerste panden en gronden zijn al aangekocht  (klik hier voor meer informatie). Over alle stappen en de gevolgen voor bedrijven wordt open gecommuniceerd.