De Veranda

Aantrekkelijk woongebied aan de Nieuwe Maas.

Minder horeca en leisure, meer woningen. Dat is in het kort het plan voor de bestaande wijk De Veranda. Met de ontwikkeling van Feyenoord City wordt voorgesteld de leisurefuncties en parkeergelegenheden zoveel mogelijk te verplaatsen naar De Strip en te vervangen door woningen, om zo een kwalitatief hoogwaardig en prettig woonmilieu te creëren op het voormalige Piet Smit-terrein aan de oever van de Nieuwe Maas. 

Buurtfuncties en buitenruimte

In De Veranda moet een nieuw en divers woningaanbod komen, aangevuld met buurtfuncties, een groene(re) inrichting van de buitenruimte en een herinrichting van de Piet Smit Kade, waar het Getijdenpark een plek wordt om te ontspannen en van de rivier te genieten. Buurtvoorzieningen en een (beperkt) commercieel programma worden rond een centraal plein gepositioneerd en genereren zo activiteit, betrokkenheid en identiteit.

© OMA en LOLA

Ruim baan voor groen en voetgangers

Met de herontwikkeling ontstaan tevens krachtige dwarsverbanden met De Kuip en het Kuip Park, haaks op de Stadionweg. Hiervan profiteert niet alleen de mens, maar ook de flora en fauna die zich tussen Varkenoord, Kuip Park via De Veranda richting getijdenpark kan verplaatsen. De auto is straks te gast in deze wijk, want groenstroken en brede voetgangersgebieden krijgen hier ruim baan.

  • Flora en fauna krijgen de ruimte tussen de Maas en De Kuip
  • In deze wijk is de auto straks te gast
  • Door het gebruik van diverse kleuren en materialen ontstaat een speelse wijk
  • 1045 nieuwe woningen komen in De Veranda

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?