De Strip

Levendige verbindingsstraat.

De Strip is  een levendige straat, die Feyenoord City met de omliggende wijken verbindt.

Looproute vol Feyenoord-beleving

De Strip is de belangrijkste voetgangersverbinding van Feyenoord City en tevens de entree voor de meeste bezoekers die met de trein of auto komen. Door scheiding van de vervoers- en voetgangersstromen op de begane grond en de verdieping ontstaat een verhoogde straat als nieuw soort openbare ruimte in het gebied. Wie De Strip op loopt, komt steeds dichter bij het nieuwe stadion aan het einde van de route. Met elke stap wordt de Feyenoord-beleving vergroot, onder meer door de aanwezigheid van Fanshops en een Walk of Fame.

© OMA en LOLA

Sporten en winkelen hand in hand

Aan de Strip bevinden zich verder woontorens, sportfaciliteiten, een grote bioscoop en sportwinkels. Aan de noordkant draait alles om de beleving van sport en bewegen. Moderne, grote sportwinkels laten zien dat sporten en winkelen hand in hand kunnen gaan doordat je er buiten je skills kunt tonen, terwijl klimwanden, skatebowls en basketbalcourts zorgen voor nóg meer variatie op de route. Dat maakt De Strip tot een zeer open en levendige straat, die niet alleen bewoners maar ook bezoekers als een magneet zal aantrekken. De Strip voorziet ook in de parkeerbehoefte voor de commerciële activiteiten en voor de bezoekers in de woontorens aan de Strip.

Sociale verbindingen

De status van De Strip als verbindingsstraat wordt onderstreept omdat het de schakel is tussen het nieuwe NS-station Stadionpark (het huidige station Rotterdam Stadion) en het nieuwe stadion. Maar ook omdat de aangrenzende wijk Hillesluis via een nieuw viaduct over het spoor wordt verbonden met de Maasoever, waardoor niet alleen fysieke maar ook sociaal-maatschappelijke verbindingen kunnen worden gelegd tussen bewoners van omliggende wijken en verschillende achtergronden.

  • De Strip is een levendige straat vol Feyenoord-beleving
  • 450 woningen komen er aan de zuidkant van De Strip
  • Een viaduct verbindt Hillesluis met De Strip en de rest van Feyenoord City
  • 000 M2 beslaat dit deel van Feyenoord City

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?