De Kuip/Kuip Park

Tweede leven voor iconisch monument.

De Kuip blijft na ruim tachtig jaar trouwe dienst behouden. Het gemeentelijke monument krijgt na herontwikkeling een rendabel tweede leven binnen Feyenoord City. Door de belangrijkste kwaliteiten van het stadion intact te laten en nieuwe (vrijetijds)functies toe te voegen, blijft De Kuip een levendige plek met een grote maatschappelijke rol voor alle Rotterdammers. Wonen en sporten in het groen!

 Het gebied rond De Kuip/Kuip Park wordt gevormd door drie belangrijke elementen: De Kuip, het zuidelijke deel van de Strip, en de nieuwe woonwijk in het Kuip Park. Dit gebied is een driehoek gevormd door de Stadionweg, Olympiaweg en Coen Moulijnweg.

Groen woongebied

Het Kuip Park wordt de kop van de Sportcampus, de plek op Zuid waar sport, onderwijs en daaraan gerelateerde voorzieningen een plek hebben en waartoe ook de accommodatie van de Feyenoord Academy behoort. Het Kuip Park zal de sfeer hebben van een ontspannen groen woongebied met een dynamisch sportief karakter in en rond de Kuip. Tussen de woongebouwen liggen rustige groene semi-private binnentuinen. Het park ligt om de Kuip heen en werkt daardoor visueel en functioneel als een decor dat het gebouw eruit laat springen. Door het park loopt ook het Rondje Stadionpark.

© OMA en LOLA

 

Kuip-veld als sportterrein voor iedereen

De Kuip zelf wordt herontwikkeld tot een multifunctioneel gebouw met onder meer een outdoor- en indoor-atletiekbaan. Overdag is het veld voor iedereen toegankelijk vanuit het Kuip Park, maar in de avond of bij wedstrijden kan deze gesloten worden. Een brouwerij van Feyenoord-bier is een mogelijke culturele/commerciële voorziening, evenals woningbouw en/of andere maatschappelijke bestemmingen. De Feyenoord-historie blijft onmiskenbaar tastbaar aanwezig, onder meer door het Feyenoord Museum. 

Bijzondere woningen in De Kuip

De woningbouw binnen dit gebied is een antwoord van Feyenoord City op de stijgende vraag naar woningen in Rotterdam-Zuid. De ontwikkeling biedt een evenwichtig geheel; onder andere stadswoningen met een voordeur aan de straat aan de Stadionweg worden gecombineerd met woontorens aan de Strip-Zuid en bijzondere woningen in De Kuip. 

  • Het parkeerterrein voor De Kuip verandert in een groene omgeving: het Kuip Park
  • De historische entree aan de Olympiaweg en de originele glas-in-lood-gevel worden gerestaureerd
  • 150 appartementen komen onder de tweede ring van De Kuip
  • 770 woningen komen in het Kuip Park

Het Masterplan is geïnspireerd op de uit de sport afkomstige thema’s prestatie, gemeenschap en gezond leven, die in elk aspect van het plan terugkomen. Lees hier het volledige Masterplan Feyenoord City.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?