Perceel Korte Stadionweg aangekocht

12 april 2019 - Nieuwsbericht

De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft het perceel Korte Stadionweg 107-109 aangekocht van Cairn Real Estate. Het betreft een bedrijfshal en grote buitenruimte van in totaal 6200 M². Het pand was tot voor kort in gebruik bij InBev. Partijen doen geen mededelingen over de overnameprijs. Met deze transactie bezit de Stichting nu het grootste deel van het gebied onder het toekomstige nieuwe stadion. Met andere grondeigenaren in het gebied vinden nog onderhandelingen plaats. Ook is de Stichting in gesprek met huurders van de diverse aangekochte panden over uitplaatsingen naar andere gebieden. Hierbij is ook de gemeente Rotterdam betrokken.

De stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is opgericht om de grondexploitatie en het uitgeven van de kavels voor onder andere de woningen, een hotel en andere commerciële functies voor fase 1 van Feyenoord City ter hand te nemen. Een nieuw multifunctioneel voetbalstadion is een belangrijk onderdeel hiervan. De eerste fase van Feyenoord City omvat verder ruim 1.700 woningen, 41.750 m² overig vastgoed en ruimte voor circa 2.250 parkeerplaatsen. De eerste bouwactiviteiten worden verwacht in 2021.

Verdere uitwerking
OMA werkt inmiddels in opdracht van de Stichting aan het masterplan. Ook wordt de bijbehorende grondexploitatie voor Feyenoord City de komende maanden verder uitgewerkt, rekening houdend met de voorwaarden van de Position Paper van de gemeente Rotterdam. De milieuonderzoeken die nu lopen, worden hierin meegenomen. Het masterplan wordt naar verwachting in de zomer aan de gemeenteraad gepresenteerd. Naar verwachting zal eind dit jaar het bestemmingsplan voor Feyenoord City ter visie worden gelegd worden, net als de Omgevingsvergunning voor het Nieuwe Stadion.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Stel hier je vraag

“Hoe hoog worden de woningen langs de Stadionweg?”

Hoe zit het nou?